Volledig scherm
De nieuwe hoogheden Prins Edwin II en Adjudant Robby bij De Knunnekes in Groenlo. © Maarten Kooiker/PR De Knunnekes

Prins Edwin II en Adjudant Robby 57e prinsenpaar Knunnekes in Groenlo

GROENLO - Met een staande ovatie in een bomvol uitgaanscentrum City Lido in Groenlo werd vrijdagavond het 57e prinsenpaar van CV De Knunnekes begroet. Aan de kennismaking met prins Edwin II (Reukers) en broer Robby Reukers als zijn adjudant ging een spectaculaire onthulling vooraf. 

Met de presentatie van de nieuwe carnavalsleiders in het carnavaleske Groenlo kwam er een einde aan het tijdperk (2018-2019) van prins Ivo I (Thuinte) en zijn adjudant Mark (Mink).

De nieuwe carnavalsleiders voeren de campagne 2019-2020 aan onder het motto ‘Neet te klone(n)!’, afgeleid van de bijnaam Klone, bekend van prins Edwin II. Prins en adjudant zijn de zonen van wijlen Anton Reukers en Thea Reukers-van Geemen. Edwin is van beroep logistiek medewerker bij Winterwarm Heating Solutions BV in Winterswijk en Robby is docent beeldende vorming op een tweetal scholen in Ulft en Arnhem. Daarnaast maken zowel de nieuwe stadsprins van Groenlo als zijn adjudant reeds jaren achtereen deel uit van de hechte Grolse vrienden- c.q. carnavalsgroep ‘Elsje’.

Arena

De onthulling van de nieuwe hoogheden was vanzelfsprekend hét hoogtepunt van de avond. Hierbij mag niet onvermeld blijven dat de technische commissie van De Knunnekes onder leiding van voorzitter Maurice Gelinck en regisseur/toneelmeester Dennis Papen telkenjare een topprestatie weet neer te zetten. Deze keer had men gekozen voor een Romeinse arena, waarin de geregisseerde gevechten plaatsvonden onder het toeziend oog van Julius Caesar, een rol die de Groenlose zanger Stefan Mondial voor zijn rekening nam.

De verdere belangrijkste hoogtepunten tijdens de carnavalscampagne 2019-2020 zijn: 22 november 2019: kaartverkoop pronkzittingen voor Knunnekes- en Kapstok-leden; 29 november 2019: vrije kaartverkoop pronkzittingen; 9, 10, 11, 12, 17 en 18 januari 2020: zes jaarlijkse pronkzittingen oftewel buutavonden in carnavalshoes City Lido en 23, 24 en 25 februari 2020: de grote carnavalsdriedaagse oftewel ‘De Drie Dolle Dagen’.