Volledig scherm
Prinses Dorien Bent (links) en haar adjudante Marilke Reith. © cv Bacchus Eibergen

Prinses Dorien leidt carnaval bij Bacchus in Eibergen

EIBERGEN - Voor het eerst in de 44-jarige geschiedenis staat komend carnavalsseizoen een prinses aan het roer bij de Eibergse vereniging Bacchus. Op een zitting in de residentie, café Holly’s aan de J.W. Hagemanstraat, is Dorien Bent vrijdagavond in die hoedanigheid gepresenteerd. Zij krijgt Marilke Reith als haar adjudante. Het duo volgt prins Paul Roggeveld en diens assistent Danny Heijnen op.

Op een geblindeerde zetel werd Bent vrijdagavond even na tienen als een soort Tante Rikie, het boegbeeld van de Zwarte Cross, Holly’s binnengedragen. Omdat ze onherkenbaar bleef, konden er door de aanwezigen vragen worden gesteld over de identiteit van de nieuwe Bacchushoogheid. Vervolgens maakte de eerste prinses van de Eibergse carnavalsclub zich bekend. Samen met adjudante Reith zal Bent de leus ‘Geen gedram, we’j goat høkend verdan!’ hanteren.

Bacchus hield zondag de jaarlijkse brunch in de residentie. Daar werden door prinses Dorien en haar adjudante Marlike de officiële onderscheidingen aan de staf van de carnavalsvereniging uitgereikt.