Volledig scherm
Een impressie van het nog te realiseren multifunctionele gebouwtje in het openluchttheater in Eibergen. © PR OLT/Stooff Interior Projects

Provincie geeft Openluchttheater Eibergen 17 mille voor uitbreiding

EIBERGEN - Een nieuwe tribune en vooral een extra ruimte moeten leiden tot meer gebruikers van openluchttheater.

Het Openluchttheater Eibergen (OLT) krijgt ruim 17.000 euro uit de provinciale subsidiepot voor leefbaarheidsinitiatieven. Daarmee kan naast de tribune een kleine, multifunctionele ruimte worden gebouwd van 5 bij 3 meter. De uitbreiding moet nog voor het nieuwe theaterseizoen klaar zijn.

Ton Schepers, de financiële man van het OLT, sprong afgelopen week een gat in de lucht toen hij zag dat de provincie het geld op de bankrekening had gestort. "Nu is het alleen nog een kwestie van een omgevingsvergunning krijgen van de gemeente, en dan kunnen we aan de slag", laat hij enthousiast weten.

In totaal kost de uitvoering van het plan 30.000 euro. De resterende 13.000 euro wordt door het OLT zelf opgehoest, onder meer via donateursgeld en de inzet van vrijwilligers.

Het bestuur wil met dit project stimuleren dat het openluchttheater meer overdag gebruikt wordt door diverse kleinere groepen met zogenoemde zelfverzorgende activiteiten. Daarbij valt te denken aan de jaarlijkse jaarafsluiting van de basisscholen en het ijsbaantje in de winter. Ook andere organisaties, zoals de avondwandelvierdaagse en het kinderdagkamp, maken gebruik van de locatie.

Meer in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag 25 november.