Reetmölle Stroom: groene energie van eigen zonnepanelen op andermans dak

VideoRIETMOLEN - Vijftig huishoudens in Rietmolen, Neede, Eibergen en Noordijk ontvangen sinds zaterdag groene energie van Reetmölle Stroom. De deelnemers kochten 520 zonnepanelen op de daken van twee bedrijfspanden in Rietmolen en Eibergen.

Stel  je wilt groene energie opwekken, maar je kunt of wilt geen zonnepanelen op je eigen dak plaatsen? Dan koop je gezamenlijk panelen op andermans dak, zoals bij de coöperatie Reetmölle Stroom. Zaterdag werd het project officieel geopend door wethouder Marijke van Haaren van Berkelland, Paul Knuvers van Berkelland Energie en Thijs Huls van de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM).

  1. Van Oostrum in digitale commissievergadering: ‘Eenduidig signaal over Achterhoekse ziekenhuizen’

    Van Oostrum in digitale commissie­ver­ga­de­ring: ‘Eenduidig signaal over Achterhoek­se ziekenhui­zen’

    BORCULO - „Er is een eenduidig signaal nodig. Maar er wordt hard gewerkt voor het behoud van twee ziekenhuizen voor de Achterhoek.” Burgemeester Joost van Oostrum reageerde dinsdagavond in de eerste ‘thuisvergadering’ van de Berkellandse raadscommissie Bestuur en Sociaal op de frictie tussen de motie van de Achterhoek Raad en de Achterhoek Board over de Achterhoekse ziekenhuizen.