Volledig scherm
Zalencentrum De Huve in Eibergen is vorig jaar voorzien van zonnepanelen van deelnemers aan een collectief van Berkelland Energie. © Peter Zandee

‘Reetmölle Stroom’ groter dan
projecten in Borculo en Eibergen

RIETMOLEN/EIBERGEN - Na  projecten rond collectieve zonnepanelen  in  Borculo (2015) en Eibergen (2018) komt er  een ‘Rietmolense’ variant die met 600 zonnepanelen groter is dan zijn voorgangers. Dat meldt voorzitter Paul Knuvers van Berkelland Energie. 

Overigens wordt een gedeelte van de ‘Rietmolense’ zonnepanelen op een bedrijfspand in Eibergen gelegd, maar het project heet evengoed Reetmölle Stroom.

Maandag is er vanaf 20.00 uur een  informatieavond over in de DAR. Het project Reetmölle Stroom is een gezamenlijk plan van inwoners, dakeigenaren, Berkelland Energie en Achterhoekse Groene Energiemaatschappij AGEM. Het project is vooral bedoeld voor mensen die thuis geen dakruimte hebben om zonnepanelen op te laten installeren.

Postcodegebieden

De panelen worden gelegd op de Eibergse bedrijfshal van de Rietmolense ondernemer Rob Spikker op bedrijventerrein De Kiefte, en bij Loonbedrijf Wissink aan de Visschemorsdijk in Rietmolen. Reetmölle Stroom staat open voor deelnemers uit de postcodegebieden 7165, 7161, 7151, 7152, 7156, 7141, 7273 en 7481.

Dat houdt onder meer in dat ook ‘Haaksbergse Rietmolenaren’ kunnen meedoen. Trouwens ook bewoners van andere buurtschappen aan de zuidkant van deze Twentse gemeente, net als inwoners van Neede, een groot deel van de buurtschappen Loo en Holterhoek, Olden Eibergen, Lintvelde, Beltrum en Groenlo.

Volledig scherm
Postcoderoosgebied voor het project in Rietmolen/Eibergen. © BerkellandEnergie