Volledig scherm
De laatste stempel ophalen tijdens de slotdag van de Eibergse Fietsdagen. © Jan Houwers

Regen? Fietsers blijven vrolijk in en rond Eibergen

EIBERGEN - De echte sportievelingen verschenen deze week gewoon vier dagen aan de start. Ondanks het slechte weer trok de Eibergse Fietsvierdaagse elke dag van dinsdag tot en met vrijdag ditmaal zo’n 560 deelnemers, onder wie veel ervaren vierdaagsefietsers en vakantiegangers.


Allen prezen de routemakers, die de fietsers naar de mooiste plekjes in de streek stuurden. „De bos-, veen- en heidetocht op de eerste dag is altijd een topper”, zegt Henk ter Horst van de organisatie vrijdag op de slotdag. Ook de museumroute en de Tukkerlandtocht vielen in de smaak. Gisteren stond 250 jaar grens centraal, die dag fietste de Berkellandse burgemeester Joost van Oostrum met zijn gezin mee. Zijn ouders waren alle dagen van de partij.

Voor het eerst in jaren bestond weer de mogelijkheid 25 kilometer te fietsen. „Die route is in principe het minst gevraagd, maar wel weer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en voor mensen die eerst nog moeten werken en pas aan het einde van de dag opstappen”, vertelt Ter Horst. De 40 kilometer is veruit het meest geliefd. E-bikers kiezen vaak voor de tocht van 60 kilometer.

Routepijlen weg

Alle deelnemers krijgen een routebeschrijving mee, ook zijn de tochten voorzien van pijlen. De meeste fietsers volgen die pijlen. Het was dan ook extra vervelend dat vrijdag een aantal pijlen bij de Marktplaats in Vreden was weggehaald. Meerdere fietsers raakten er de weg kwijt en de organisatie moest alle zeilen bijzetten om de bewegwijzering zo snel mogelijk te herstellen.