Volledig scherm
Het bestuur van de Stichting tot Instandhouding en Behoud Needse beelden is vorige week zaterdag op bezoek geweest bij kunstenaar Adriaan van Rossem in Nijmegen.

Restauratie Needse Beelden

NEEDE - Expert Adriaan van Rossem gaat mogelijk de Middeleeuwse beelden uit de Needse Grote Kerk restaureren. De Stichting tot Instandhouding en Behoud Needse beelden beraadt zich op acties om de benodigde 55 mille hiervoor in te zamelen.

De afgelopen maanden heeft het bestuur van de Stichting tot Instandhouding en Behoud Needse beelden zich verdiept in de vele mogelijkheden van restauratie. Vorige week zaterdag is het bestuur op bezoek geweest bij Adriaan van Rossem in Nijmegen. Hij geldt als een ervaren restaurateur van laat-Middeleeuwse beelden.

Van Rossem toonde aan de hand van beelden en documentatie in zijn atelier verschillende mogelijkheden. De Needse beelden beschouwt hij als een unieke beeldengroep. Het bestuur en de restaurateur bespraken de mogelijkheid om vorige restauraties van de Piëta te behouden, waar dit in het beeld past.

Nu er enige duidelijk is over de restauratie, komen ook de kosten van de restauratie beter in beeld. De restauratie zal rond de € 55.000.- gaan kosten. Het bestuur spant zich daarom ook in om acties op touw te zetten om de benodigde middelen te verwerven. Mocht van Rossem de restauratie gaan uitvoeren dan zal de stichting de ontwikkeling op de voet volgen en laten zien op de website www.needsebeelden.nl Op deze website is nu ook al het één en ander te vinden over de Needse beelden.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement