Volledig scherm
Wiljon en echtgenote Claudia Wellink in 2011 bij de ‘julileumtruck’, ontworpen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Grolse bedrijf. © theo kock

Rhein Invest neemt Groenlose bulkwagenfabrikant Welgro over

GROENLO / AMSTELVEEN - Met Rhein Invest als nieuwe meerderheidsaandeelhouder heeft Welgro als fabrikant van bulkwagens voor veevoedertransport maandag een overnamepartner in de armen gesloten waarmee het bedrijf door kan voor de toekomst. 

Dat heeft het bedrijf maandagmiddag laten weten. Wiljon Wellink, eigenaar en algemeen directeur Welgro: “Binnen de familie is er geen opvolging. Reden dat wij al enige tijd op zoek waren naar een sterke partner die Welgro verzekert van een goede toekomst met investeringsmogelijkheden, de werkgelegenheid garandeert en die oog heeft voor de innovatieve kracht en de menselijke maat waarmee gewerkt wordt. Met Rhein Invest hebben Claudia en ik daar alle vertrouwen in. We blijven als familie met een kleiner aandeel betrokken bij Welgro, om ook op deze manier aan de toekomst bij te blijven dragen.”

Rhein Invest investeert in winstgevende, middelgrote ondernemingen in de industrie, software en agri-tech. Altijd in bedrijven met een sterk DNA, stevige marktpositie en innovatief vermogen. Welgro is daar een mooi voorbeeld van. Jan Middelburg, partner: “Welgro is een prachtig, innovatief bedrijf in de Nederlandse maakindustrie en heeft een zeer goede naam bij haar klanten met wie al tientallen jaren wordt samengewerkt. Wij hebben een lange termijn-visie om Welgro te laten groeien naar nieuwe markten.”

Nieuwe directeur

Wiljon en Claudia Wellink trekken zich terug uit de directie van Welgro en worden opgevolgd door Bart van Nunen als algemeen directeur. De familie Wellink blijft betrokken als minderheidsaandeelhouder. 

Welgro fabriceert al bijna 60 jaar bulkwagens voor veevoeders, meelproducten, granulaten, granen en poedervormige stoffen. Jaarlijks gaan er zo’n 120 bulkwagens naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland, Duitsland en België is Welgro marktleider met bulkwagens in het veevoedersegment. Welgro is een gezond bedrijf met de hoofdvestiging in Groenlo en met een nevenvestiging in Kleve (D). Er werken ruim 125 mensen.