Volledig scherm
Sloop locatie Kuiper, met op achtergrond nog de torenhoge rode silo. Rechts op de achtergrond de kenmerkende torenspits van de Rietmolense kerk. © Theo Temmink

Rietmolen wordt weer kerkdorp:
begin sloop torenhoge rode silo

RIETMOLEN - De skyline van Rietmolen wordt weer die van het kerkdorp aan de Schipbeek. Afgelopen week is een begin gemaakt met de sloop van de bedrijfsgebouwen van Maalderij Kuiper. 

Het is de bedoeling dat de gebouwen - met de torenhoge rode silo als letterlijk hoogtepunt - voor het einde van het jaar weg zijn. Rietmolenaren reageren positief op de verandering van uitzicht.

Eigenaar Rob Spikker Bouw- en Timmerwerken wilde aanvankelijk een nieuwbouwplan op de locatie ontwikkelen. Dat kan door de antikrimpmaatregelen van de gemeente Berkelland niet. 

Jongeren

“De afspraak is nu dat de gemeente Berkelland de ondergrond koopt, als de gebouwen eraf zijn”, geeft Rob Spikker aan. “In eerste instantie zal het terrein braakliggen. Ik wil de woonruimte van de vroegere woning in het complex voor het dorp Rietmolen behouden. Mogelijk op het plan De Mölle, of als er eens een initiatief is voor nieuwbouw voor jongeren.”

Wat in eerste instantie met de vrijvallende ruimte aan de zuidkant van de dorpskern langs de Schipbeek gebeurt, is nog niet bekend.