Twee deelnemers met de nog complete puzzel in de originele verpakking onder de klok aan het begin van het toernooi.
Volledig scherm
Twee deelnemers met de nog complete puzzel in de originele verpakking onder de klok aan het begin van het toernooi. © Eigen foto

Rietmolenaren puzzelen vanwege corona thuis 1000 stukjes in elkaar

RIETMOLEN - Vanwege het coronavirus niet met een flinke groep in één ruimte? Dan maar per tweetal thuis, en ‘klokken’ met je eigen klok. Het jaarlijkse puzzeltoernooi in Rietmolen vond deze week op een bijzondere manier toch doorgang.

Het jaarlijkse treffen van puzzelliefhebbers uit het kerkdorp vond al een paar jaar plaats bij Café Rustoord aan de kruising van de Pastoor van Everdingenstraat en de Haaksbergseweg/N315. Maar dit jaar dus niet meer. Het café was al langer dicht, maar door de coronavirusmaatregelen was een alternatieve locatie geen oplossing. 

Thuis puzzelen

Toch kon het toernooi doorgaan: in de vorm van het eerste Rietmolense thuispuzzeltoernooi. Met per tweetal een puzzel van 1000 stukjes op tafel, met een megacartoon van Jan van Haasteren om zo snel mogelijk in elkaar te leggen.

Alle puzzelaars stortten zich op een Jan van Haasteren-prent in 1000 stukjes.
Volledig scherm
Alle puzzelaars stortten zich op een Jan van Haasteren-prent in 1000 stukjes. © eigen foto

Haaienvin

Jan van Haasteren (84) staat bekend om zijn strips zoals die in de Jippo en Pep verschenen, maar puzzelaars kennen hem van zijn prenten die door puzzelfabrikant Jumbo in 1000 stukjes wordt gestantst. Kenners zoeken in de berg stukjes naar de haaienvin: in vrijwel elke prent een vast item.

Geen klok? Dan een telefoon met daarop de tijd vereeuwigd als ‘nulmeting’.
Volledig scherm
Geen klok? Dan een telefoon met daarop de tijd vereeuwigd als ‘nulmeting’. © eigen foto

Klok op de foto

De Rietmolense puzzelaars stuurden in een gezamenlijke Whatsapp-groep  woensdagavond om half zeven een foto van zichzelf met de puzzel nog in losse stukjes in de doos of op een hoop onder of naast een klok als ‘bewijs’ dat nog moest worden begonnen. Daarna was het zaak zo snel mogelijk aan het puzzelen te slaan om mogelijk als eerste een volgende foto te posten van het voltooide werk. Ook weer met een klok als getuige. 

Geen klok voorhanden? Een deelneemster legde de beginsituatie vast met een telefoon met daarop het tijdstip in beeld.

De winnaars Leonie Middelhuis en Annemiek Middelhuis, ‘geklokt’ na 1 uur 45 minuten.
Volledig scherm
De winnaars Leonie Middelhuis en Annemiek Middelhuis, ‘geklokt’ na 1 uur 45 minuten. © eigen foto

Winnaars

Van de negentien deelnemende teams waren Leonie Middelhuis en zus Annemiek Middelhuis als snelste puzzelaars na 1 uur en 45 minuten klaar. De broers Rick en Jelmer ter Braak waren een uur en een minuut later uitgepuzzeld, en op drie eindigden na 2 uur 55 minuten ex aequo Esther en Michel ten Elsen en Leonie Groendijk en Angelique Peter.

  1. Lief! Verstoten geitje Truus liefdevol vertroeteld door ervaren Needs echtpaar
    PREMIUM
    Video

    Lief! Verstoten geitje Truus liefdevol vertroe­teld door ervaren Needs echtpaar

    NEEDE - Trúúúúúúús! Als Jan Geesink zijn fiets bij de dikke boom heeft geparkeerd en de naam roept, komt het kleine geitje op volle snelheid eraan gerend. Ondertussen openen Jan en zijn vrouw Gerrie het hek van het hertenkampje. Truus dribbelt en draait om de benen, eerst bij Jan dan bij Gerrie. En dat is niet alleen in de wetenschap dat haar tweede flesje melk van de dag is gearriveerd.