De plek waar de nieuwe unit komt
Volledig scherm
De plek waar de nieuwe unit komt © Frans Nikkels

Scheidsrechter krijgt ook in Voor-Beltrum eigen kleedkamer

BELTRUM - De scheidsrechter die moet douchen met spelers van de thuisploeg. Dat kan niet, vindt de KNVB. De Vrolijke Verliezers (DVV) uit Beltrum doen er nu wat aan.

Wie ooit weleens van Groenlo naar Beltrum is gereden heeft ongetwijfeld het voetbalveld naast Café Halfweg zien liggen. Het is het eigendom van de Stichting Halfweg en de plek waar de voetballers van DVV, De Vrolijke Verliezers, op zondag hun wedstrijdje spelen.

Het niveau is niet al te hoog en de uitslag deert de meeste mannen ook maar nauwelijks. Eerst even de wei in voor een potje voetbal, daarna het naastgelegen café in voor een potje bier. Voor de hobbyisten een prima invulling van de zondag.

Eisen van de bond
Toch moet ook op het niveau waarop DVV speelt de accommodatie aan de eisen van de KNVB voldoen. En dat zorgde op een gegeven moment voor problemen. De scheidsrechter van dienst hoort namelijk een eigen kleedkamer te hebben en die is er in Voor-Beltrum niet. De leidsman wordt altijd vriendelijk verzocht zich bij De Vrolijke Verliezers om te kleden en te douchen.

Voor veel scheidsrechters is dat geen punt, want ze kennen de spelers wel. Maar toch. Als DVV vlak voor het einde van het seizoen nog kans maakt op de titel en de concurrent op bezoek komt, worden er, ook al is het niveau laag, hier en daar scheve gezichten getrokken: ‘Gaat de scheids zich nu bij hen omkleden?’

„Het is nooit uit de hand gelopen, maar er werd op een gegeven moment wel over geklaagd bij de KNVB”, vertelt Marc Groot Zevert, voorzitter Vriendenkring DVV en speler van het team. „Door tegenstanders maar ook door scheidsrechters. Ons maakt de uitslag niet veel uit; we heten niet voor niets De Vrolijke Verliezers. Maar sommigen nemen het net iets serieuzer.”

Omkoping?
Ook de scheidsrechter kreeg het dan nog wel eens te verduren. Het woord 'omkoping' viel zelfs. Het zorgde ervoor dat sommige scheidsrechters zich niet meer wilden douchen en zelfs niet meer wilden omkleden bij DVV. Van de KNVB moesten De Vrolijke Verliezers er wat aan doen.

Daarom gingen vrijwilligers afgelopen weekend aan de slag met een unit die de Stichting Halfweg kon overnemen van een basisschool uit Ruurlo. Het ding wordt opgeknapt en komend weekeinde geplaatst.

De aanschaf is niet alleen voor de voetballers en scheidsrechters van waarde. „We maken er met de kermis van Voor-Beltrum ook gebruik van, en tijdens het beachvolleybaltoernooi. Wat dat betreft had iedereen hier baat bij”, aldus Groot Zevert.

De oude unit van DVV
Volledig scherm
De oude unit van DVV © Frans Nikkels
  1. Eerste digitale raadsvergadering Bronckhorst faliekant mislukt: geen geluid, te late start en plots einde

    Eerste digitale raadsverga­de­ring Bronck­horst faliekant mislukt: geen geluid, te late start en plots einde

    HENGELO (Gld) - De eerste digitale raadsvergadering van de gemeenteraad van Berkellands buurgemeente Bronckhorst is donderdagavond faliekant mislukt. De vergadering begon ruim een kwartier te laat, vervolgens waren de sprekers niet te horen en in de mededeling over de reden voor de schorsing stond een tikfout. En toen duidelijk werd dat het niet meer ging lukken, werd de livestream plotseling beëindigd.