Affiche voor de Needse Silvesterparty in de Spilbroekhal.
Volledig scherm
Affiche voor de Needse Silvesterparty in de Spilbroekhal. © Café Vally's

Silvesterparty in Spilbroekhal in Neede

NEEDE - Het geknal zat met Oud en Nieuw? Na  het middernachtelijke inferno valt in de komende nieuwjaarsnacht in Neede weer te genieten van een Silvesterparty. Het initiatief komt van Valentijn ter Braack van Café Vally's. Die  vond in Optisport-accommodatie ‘t Spilbroek  een logistieke partner.

Neede kent een historie van nieuwjaarsfeesten,  maar zat  al weer enige tijd zonder. Vorige versies vonden plaats bij onder meer De Olde Mölle.  Ter Braack pakt de handschoen op en organiseert het festijn om in de sporthal van 't Spilbroek te worden gehouden. In de sportarena kan in de nacht van Oud op Nieuw nu worden gefeest.

Silvester

Eigenlijk... is de  Silvesterparty net te laat.  Want traditioneel  staat Silvester voor oudejaarsdag.  Het is de sterfdag (in 335) van  paus Silvester (314 tot 335 na Christus). Het feest begint in Neede als  het nieuwe  jaar een half uur oud is. Wat Ter Braack betreft moet je dat ruim zien, en daarin krijgt hij  gelijk in andere delen van Europa: waar de  orthodoxe kalender wordt gehanteerd, wordt Silvester tot 2 januari herdacht. 

Jan Smit

Muzikale gangmaker in Neede is Jan Smit, maar achter die naam  gaat in dit geval een dj schuil en niet de Nederlandstalige zanger.

Minimumleeftijd

Kaarten zijn  à 10 euro te koop bij café Vally's, café De Ruif en Tabakorie Rona in Neede. Jongeren beneden de  16 jaar hebben geen toegang.