Volledig scherm
Bij de Speelgoedbank-Achterhoek in Winterswijk zijn cadeautjes voor kinderen uit arme gezinnen verdwenen. Foto ter illustratie, dit zijn niet de cadeau's in Winterswijk. © Fred Leeflang

Sinterklaascadeaus voor arme kinderen verdwenen bij Speelgoedbank Winterswijk

WINTERSWIJK - Een onaangename verrassing voor de Speelgoedbank-Achterhoek in Winterswijk op de verjaardag van Sinterklaas. Cadeautjes die klaarlagen om uit te delen aan kinderen uit arme gezinnen zijn verdwenen. Vermoedelijk zijn de geschenken gestolen.

De speelgoedbank heeft deze donderdag 5 december namelijk aangifte gedaan van de verdwijning van de pakjes en spreekt van ‘één van haar treurigste en meest teleurstellende dagen sinds de oprichting’. De speelgoedbank in Winterswijk bestaat sinds eind 2017.

De medewerkers zijn ‘triest en verdrietig dat dit juist weer deze kinderen moet overkomen, wij zijn er werkelijk kapot van’. Alles is uit de kast gehaald om de kinderen toch een fijne Sinterklaas te bezorgen en er zijn ‘halsbrekende toeren’ uitgehaald om cadeautjes bijeen te krijgen voor de kinderen.

Er is al hulp geboden vanuit kringloopwinkel Maja Trading in Lichtenvoorde, die sinds vorige week al het speelgoed gratis weggeeft aan gezinnen die het wat minder hebben. ‘Neem even contact op met ons, denk dat wij  jullie wel kunnen helpen’, laat eigenaar Cor de Graaf van de Lichtenvoordse kringloop weten.

Bij de Speelgoedbank-Achterhoek is vooralsnog niemand bereikbaar voor een reactie.

  1. #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’
    HéScheids

    #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’

    ENSCHEDE - Frank Driezes van Lochuizen belooft een teamgenoot een kratje bier als hij weer scoort uit een vrije trap, supporters van Excelsior’31 moeten oppassen langs de kant van het veld en de scheidsrechter imiteert een schwalbe van een FC Trias-speler op prachtige wijze. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.