Volledig scherm
Entree van streekziekenhuis SKB in Winterswijk. © Frans Nikkels

SKB belegt infoavond over bloedverdunners

WINTERSWIJK  - Eigenlijk maakt een bloedverdunner je bloed niet dunner, maar het stolt minder snel. Zo zijn er wel meer al dan niet ware weetjes rond de medicijnen die veel mensen gebruiken. Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk houdt donderdag 12 september een informatieavond over antistollingsmiddelen.

Na hartritmestoornissen en na een bypassoperatie of beroerte of hartinfarct krijgen patiënten vaak antistollingsmiddelen voorgeschreven. Die middelen verminderen of vertraging de natuurlijke stolling van het bloed. Zo moet worden voorkomen dat stolsels worden gevormd die losschieten en elders in het lichaam voor problemen zorgen. Maar het bloed mag ook niet te weinig stollen, om ongewenste bloedingen te voorkomen. 

Vaatchirurg Dick Scharn van het SKB legt op de info-avond van het ziekenhuis uit wanneer en waarom antistollingsmedicijnen nodig zijn. 

Maarten Beinema, arts van de trombosedienst, gaat dieper in op de medicijnen en de keuzes die hierin te maken zijn. Ook vertelt hij waar je als gebruiker in het dagelijks leven rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld bij het sporten, bij tandartsbezoek, operaties, reizen en in  combinatie met andere medicijnen. 

 De avond vindt plaats in het Auditorium van het SKB, van 19.30 tot 21.15 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Aanmelden kan tot maandag 9 september via het aanmeldformulier op www.skbwinterswijk.nl/agenda of telefonisch via de vrijwilligers van de gastenservice van het SKB: 0543 54 44 15. Op de avond zijn ook patiëntenvereniging Harteraad en de Trombosestichting present.