Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Slachterijen staan op scherp na virusuitbraak bij Vion in Groenlo: ‘We hebben nu corona-coaches rondlopen’

GROENLO/ SCHERPENZEEL - Binnen de vleesverwerkende industrie leven grote zorgen na de corona -uitbraken bij slachthuizen van Vion in Groenlo en Scherpenzeel. Bedrijven in deze regio broeden op strengere veiligheidsmaatregelen en de sector wil een diepgaand onderzoek naar de herkomst van de besmettingen. 

De corona-uitbraak in twee Nederlandse slachterijen zorgt voor hoofdbrekens bij bedrijven in de vleesverwerkende sector. ,,De grote vraag is, hoe kon het tweeënhalve maand goed gaan en waarom zitten we nu met deze uitbraken?’’, zegt Patrick de Leede van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Hij verwijst naar de veiligheidsprotocollen die slachterijen begin maart hebben opgesteld. ,,Die zijn allemaal in lijn met de adviezen van het RIVM.’’