Volledig scherm
Willy Erinkveld in de doolhof bij een van de opdracht/vragenbordjes. © Peter Zandee

Slimste route door doolhof
gaat over 'Slimste weg'

GEESTEREN - Het jaarlijkse maisdoolhof bij De Melktap staat dit jaar in het teken van burgerinitiatief De Slimste Weg. Wie zijn weg zoekt in het labyrint stuit op vragen en ideeen over hoe de N825 (Borculo-Lochem) veiliger en duurzamer valt te maken.

Wethouder Anjo Bosman opende woensdagmiddag het maisdoolhof. De jaarlijkse zomertraditie bij De Melktap van Willy en Claudy Erinkveld telt de laatste jaren bijzondere ontwerpen. Er passeerde al eens het patroon van een koe en ook een vlinder werd al eens uitgemaaid in het ingezaaide maisveld.

Logo

Dit jaar is het kersverse logo van De Slimste Weg samen met de naam van het burgerintiatief in de  mais gemaaid. "We zaaien in het voorjaar het veld helemaal in: als de mais hoog genoeg staat, gaan we met een laptop het veld in waarbij met behulp van gps het patroon in het veld uitzetten", aldus Erinkveld.

Volledig scherm
Met drone gemaakte foto van de doolhof; zoals bij De Melktap te zien voor bezoekers. © De Melktap / Peter Zandee

Tentoonstelling

Leerlingen van de basisscholen De Keikamp (Geesteren) en Nettelhorst (Nettelhorst/Lochem) hebben op allerlei manieren ideeen uitgewerkt voor verbeteringen aan de weg. Daarvan is in de ontvangstruimte bij De Melktap een tentoonstelling ingericht.

Het maisdoolhof bij De Melktap (nabij de rotonde in de N825 tussen Borculo en Geesteren is dagelijks vanaf 10 uur open voor publiek.

Volledig scherm
Entree van de doolhof. © Peter Zandee
Volledig scherm
wegmodel op expositie. © Peter Zandee