Volledig scherm
De aanleg van de N18 veroorzaakt files, en die leiden weer tot sluipverkeer. Dat wordt nu aangepakt. © Wouter Borre

Sluipverkeer bij Eibergen aan banden gelegd

EIBERGEN - De bewoners van de Looweg in Eibergen hebben veel last van sluipverkeer. Dat is het gevolg van de aanleg van de N18. Er worden nu maatregelen genomen.

Om het toenemende sluipverkeer te stoppen, is deze week voor de Looweg éénrichtingsverkeer ingesteld. Het gaat om het deel tussen de Rekkense binnenweg en Brinkweg. Dat is gebeurd in overleg met de buurtbewoners, die aandrongen op maatregelen.

Overlast

Om de file op de huidige N18 tijdens de avondspits te mijden, maken steeds meer automobilisten vanaf Haaksbergen gebruik van een sluiproute ten oosten van Eibergen. Op een aantal wegen in het buitengebied worden hierdoor de wegbermen kapotgereden, wordt overlast ervaren en ontstaan onveilige situaties. 

Tijdelijke maatregel

Sluipverkeer vanaf de Slotmansweg en de Hoge Haarweg zal voortaan verder moeten omrijden. Om er zeker van te zijn dat alle weggebruikers zich aan de nieuwe regels houden, komen er meer verkeerscontroles. De maatregel is overigens niet van blijvende aard. Na de opening van de nieuwe N18 is de oude situatie weer van kracht.