Volledig scherm
De gemeenteraad van Berkelland in vergadering in de raadzaal in de huidige ‘carré’-indeling. © Lars Smook

SP Berkelland: 330.000 euro voor vernieuwen raadzaal ‘absurd’

BORCULO - De SP Berkelland vindt het plan om de raadzaal in het gemeentehuis van Berkelland te vernieuwen ‘absurd’.

‘Terwijl de gemeente 3.5 miljoen moet bezuinigen, is er een volgens ons absurd plan om de raadzaal voor 330.000 euro te vernieuwen. Dit terwijl de huidige raadzaal pas een jaar of 7 meegaat en er nog prima uitziet. SP Berkelland vraagt zich af hoe je dit aan de inwoners uitlegt. Aan de ene kant worden de inwoners gevraagd om mee te denken over de bezuinigingen die onze gemeente hard gaan treffen, maar er is blijkbaar wel ruimte om de raadzaal te vernieuwen. En daar wordt de inwoners natuurlijk niks over gevraagd’, aldus voorzitter Jelle Nijhof van de lokale SP in een gemailde verklaring.

Niet in raad

Overigens maakt de SP op dit moment geen deel uit van de lokale politiek in de zin dat de partij niet vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. De partij was daar bij de meest recente gemeenteraadsverkiezingen intern nog niet aan toe. Dat neemt niet weg dat de Berkellandse SP actuele thema’s op de voet volgt.

Prullenbak

‘Als het aan SP Berkelland ligt wordt dit plan direct in de prullenbak gegooid. Dan hoef je ook gelijk bijna 10% minder te bezuinigen. Dit geld is van de inwoners, voor goede zorg en goede voorzieningen. Niet voor een fonkelnieuwe raadzaal.’