Volledig scherm
Bestuur Stichting Speelweek en rechts Ben te Grotenhuis van Rotary Cub Neede met de cheque. © Rob Stevens

Speelweek Neede kan kinderen
laten spelen met geld Rotary

NEEDE - Ooit was de speelweek in de zomervakantie een activiteit die als welzijnswerk door de gemeente werd betaald. Nu moet de Stichting Speelweek Neede het hebben van giften en donaties. Rotary Club Neede verrastte woensdag de Needse stichting met 2700 euro, verdiend op de jammarkt in Neede.

Voorzitter van de Stichting Speelweide Gerrit Muis en de bestuursleden Ellis Bomkamp en Anouk Voortman kregen een cheque ter waarde van 2700 euro uit handen van Ben te Grotenhuis, voorzitter van Rotary Club Neede. De Rotary-vrijwilligers stonden vorig jaar met zelfgemaakte jam op de Nationale Jammarkt in Neede.  Rotary Club Neede doneert vaker gelden ten behoeve van ‘Kinderen in de knel’.

Gerrit Muis: “Van dit geld en andere donaties bekostigt de Stichting Speelweek de jaarlijkse speelweek. Dit jaar al weer voor de dertigste keer. We deken erover een deel van het geld te besteden aan verkleedkleren en misschien ook wel een springkussen.” 

De speelweek is een jaarlijks hoogtepunt voor de deelnemers, terwijl ‘thuis’ tegelijk wat ontlast is.De speelweek is dit jaar van 12 tot en met 16 augustus. Het evenement wordt gehouden  op en rond de velden en accommodatie van Sportclub Neede, waar ook de buitenschoolse opvang is gevestigd. Steeds staat een thema centraal. Dit jaar is dat ‘Kabouter Jos in het speelbos’.