Volledig scherm
Archiefbeeld Needse Sportweek © Wouter Borre

Sportfederatie Berkelland krijgt verenigingsvorm

EIBERGEN - Sportfederatie Berkelland (SFB) wordt de Vereniging Sportkoepel Berkelland. Daarmee komt de organisatie te vervallen waarbij de Eibergse Sportfederatie (ESF), Borculose Sportfederatie (BSF), Needse Sportfederatie (NSF), en Ruurlose Sportfederatie (RSF) elk afgevaardigden hebben in de SFB-Raad van Toezicht.

„Vrijwilligers vinden voor zulke functies is niet gemakkelijk. Het aantal van twaalf afgevaardigden in die Raad van Toezicht is inmiddels geslonken tot vijf” geeft SFB-voorzitter Michel Stoverink aan waarom een reorganisatie nodig is.

‘Niet nodig’
Een klein jaar is overlegd over hoe de Berkellandse sportkoepel het beste verder kan gaan. „We hebben bedacht dat de plaatselijke sportfederaties niet nodig zijn. Als individuele sportverenigingen elk lid zijn van de Vereniging Sportkoepel Berkelland, denken ze direct mee.”

Stoppen
De plaatselijke sportfederaties die ooit de SFB oprichtten, hoeven niet te stoppen. In het geval van de BSF, RSF en NSF gebeurt dat wel, maar de ESF blijft voorlopig bestaan. Zo kan de Eibergse koepel plaatselijke activiteiten voortzetten, zoals het jaarlijkse schaatsproject. Ook de Needse Sportweek blijft behouden, maar zonder dat daarvoor de NSF speciaal blijft bestaan.

Tegelijk met de invoering van de verenigingsstructuur blijft de Stichting Sportfederatie Berkelland bestaan, maar het bestuur is voor beiden hetzelfde. De ruim 70 Aangesloten verenigingen in Berkelland komen maandag 21 november in Zaal Prinsen in Haarlo bijeen om te beslissen over de overgang.