Sprookjessfeer tijdens de verlichte wandeling.
Volledig scherm
Sprookjessfeer tijdens de verlichte wandeling. © Stichting Markveldsbelang

Sprookjesachtig Markvelde is weer verlicht uitgewandeld...

MARKVELDE - Met ruim 2000 wandelaars kijkt Markvelde terug op een geslaagd weekend. De regen van vrijdag beloofde in eerste instantie niet veel goeds, maar gelukkig werd het tegen de avond aan droog en kwamen toch nog veel wandelaars naar het Noordijkerveld. Want de creatieve organisatie heeft dit jaar weer een andere route met een nieuwe startlocatie gevonden. 

De wandeltocht van 5 kilometer langs honderden waxinelichtjes startte dit jaar aan de Noordijkerveldweg. De route ging via kavelpaden, weilanden en bosranden in de richting van de zandvang waar de Buurserbeek overgaat in de Schipbeek. Hier was in een prachtig aangeklede schuur de koffiestop met muziek van de Markveldse harmonicaspelers. 

Via een smal bruggetje staken de wandelaars daarna de beek over en om de met vele waxinelichtjes aangegeven route verder te volgen in het donker.  Onderweg zag je Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje en figuren uit Kiplings Jungle Book voorbij komen. 

Bij de pauzestop had de scoutinggroep Neede een mooie en echt werkende zweefmolen gebouwd er stond een ‘pratende’ sprookjesboom. Onderweg liepen wandelaars nog een drietal heksen tegen het lijf, die een wel hele bijzondere soep kookten.

Betoverend charmante heksen...
Volledig scherm
Betoverend charmante heksen... © Stichting Markveldsbelang