Volledig scherm
De dit jaar uit Beckum aangevoerde boom wordt op zijn plek getild voor de jaarlijkse Sterren Stralen-actie. © Frank Douglas

Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

De boom is zaterdag met behulp van een hoogwerker opgezet. In de loop van deze week wordt hij opgetuigd met gouden ballen en verlichting. Zaterdag tegen 17.00 uur ontsteken de Berkellandse burgemeester Joost van Oostrum en diens collega Rob Welten van Haaksbergen de lichtjes.

Kinderen in de knel

De Sterren Stralen-boom is het symbool van de jaarlijkse actie waarmee de Rotaryclubs geld inzamelen voor kinderen in de knel. Van de opbrengst van vorig jaar hebben bijna 400 kinderen uit 160 gezinnen in Haaksbergen, Neede en Eibergen een kerstcadeau gekregen. Dat is ook dit jaar het doel.

Wie de actie wil steunen, kan voor vijf euro een ster kopen en krijgt als dank een kerstkaart cadeau. Leerlingen van het Assink Lyceum en Rotarians gaan in de week van 12 december in Eibergen, Neede en Haaksbergen met sterren langs de deuren. Deze zijn ook te koop op de kerstmarkten in Eibergen en Haaksbergen en via sterrenstralen.com.