Het spandoek is al weer verwijderd op last van Rijkswaterstaat.
Volledig scherm
Het spandoek is al weer verwijderd op last van Rijkswaterstaat. © Peter Zandee

Steunbetuiging Eibergse FC Twentefans voor hulpverleners mag niet van Rijkswaterstaat

EIBERGEN - Het spandoek dat Eibergse fans van FC Twente hadden opgehangen op een viaduct boven de N18  in Eibergen om de hulpverleners een hart onder de riem te steken is op last van Rijkswaterstaat verwijderd.

Flauw, reageert een woordvoerder van Hardcore Eibergen, een groep Eibergse FC Twentefans. „We hebben met onze leden geld bijeengebracht, het spandoek met spoed laten drukken om de hulpverleners in de zorg een hart onder de riem te steken. Iedereen heeft wel een familielid dat in de zorg werkt. We hebben het viaduct opgemeten en het precies pas laten maken, zodat er geen onveilige situatie zou ontstaan.”

Maar Rijkswaterstaat was onverbiddelijk. Het spandoek moest weg. „Ik heb contact gezocht met het hoofdkantoor in Utrecht, daar zaten ze er duidelijk mee in hun maag. Maar regels zijn regels. We moesten het spandoek verwijderen.”

De fans hebben gezien de coronacrisis geen zin om het incident op te blazen. „Het gaat om een mooi gebaar naar de hulpverleners. We zoeken wel een andere mooie plek langs de N18.”

  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”