Volledig scherm
Vrijwillig chauffeur helpt passagier bij het instappen in de Naoberbus. © Naoberbus

Stichting Oproep Bus Berkelland ANBI om Naoberbus zelfstandig te maken

BORCULO - Het is het jaar van de waarheid voor de Naoberbus: na een pilotperiode waarin de provincie Gelderland het project financieel steunde, moet de bus dit jaar op eigen benen komen te staan.

Het bestuur van de Naoberbus wil de reiskosten voor  ouderen en (jong)gehandicapten die van de bus gebruik maken, zo laag mogelijk houden. Natuurlijk betaalt de reiziger voor de busrit. Na een in januari doorgevoerde verhoging van de ritprijs  wordt nu een beroep gedaan op familie van vaste reizigers, andere belanghebbenden en ondernemers.   

ANBI

Notaris Hans Kraaijenhof heeft recent de statuten van de Naoberbus-organisatie 'om niet' aangepast zodat  de Stichting Berkelland Oproep Bus nu een ANBI erkenning heeft.  Dat heeft als effect dat wie de bus steunt, zijn schenking fiscaal mag aftrekken. 

Directeur Noud Smit van onderlinge verzekeraar OVM is de eerste sponsor die  zijn logo op  de Naoberbus heeft geplakt. Ook heeft de Naoberbus al enkele donateurs die een flink bedrag hebben overgemaakt maar geen namen of logo's op de bus willen. 

Wie de door vrijwilligers gerunde vervoersvoorziening een warm hart toedraagt, kan via www.naoberbus.nl  sponsor of donateur worden.