Volledig scherm
PREMIUM
Het nu nog zittende college van burgemeester en wethouders van Berkelland, vorig jaar op bezoek bij het Ruurlose echtpaar Veenstra. © Annina Romita

Stoelendans is begonnen: wie zijn in beeld als wethouders van Berkelland?

BORCULO - Wie worden de wethouders in het nieuwe college van Berkelland? De stoelendans voor de toekomstige B en W-plekken zal de komende weken ontluiken.

Hij gaf het vorige week nadrukkelijk aan toen hij als verkenner zijn advies gaf welke partijen het beste met elkaar verder kunnen onderhandelen over het Berkellandse coalitie-akkoord voor de raadsperiode 2018-2022. „Er is mij verteld dat spaarzaam moet worden omgegaan met het aantal wethouders in het nieuwe college”, deelde Jaap Jonk mee.

  1. Vernieling escaleert tot schietpartij: agent én twee anderen gewond in Winterswijk
    Update/ Video

    Vernieling escaleert tot schietpar­tij: agent én twee anderen gewond in Winters­wijk

    WINTERSWIJK - Wat begon met een melding over een vernieling liep vannacht volledig uit de hand. Na het slopen van een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk vertrokken drie verdachten in eerste instantie, maar het drietal keerde terug met één of meerdere wapens. ,,Op dat moment is er geschoten waarbij een politiecollega gewond is geraakt,’’ meldt de politie. De politie heeft in totaal vijf mensen gearresteerd.