Volledig scherm
© SKB

Streekziekenhuis SKB in Winterswijk beperkt parkeergeld tot 1 euro

WINTERSWIJK - Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk verlaagt met ingang van 1 januari de parkeertarieven. Het eerste half uur is gratis, daarna betalen patiënten en bezoekers ongeacht de duur van hun verblijf één euro.

Een bezoek aan het ziekenhuis begint voor veel patiënten op de parkeerplaats. "Een goede bereikbaarheid en toegankelijkheid van het parkeerterrein is belangrijk, maar ook de beschikbaarheid over voldoende parkeerplekken," licht bestuurder Bert Kleinlugtenbeld het besluit toe.

Betaalbaar
"Door een bedrag van één euro in rekening te brengen, houden we het parkeren betaalbaar en dragen we een steentje bij in de beperking van de ziekenhuiskosten. Anderszins zorgt dit bedrag er ook voor, dat de parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor onze patiënten en bezoekers. De slagboom en de parkeerautomaten blijven dan ook van kracht."

Vrijwilligers
Sinds afgelopen voorjaar helpen vrijwilligers patiënten en bezoekers op de parkeerplaats met het vinden van een plekje, in- en uitstappen en indien nodig het halen van een rolstoel.

MST
In Enschede moeten bezoekers van Medisch Spectrum Twente (MST) gebruik maken van de Van Heek Parkeergarage. Dat jaagt bezoekers op kosten met een uurtarief van 2,60 euro. Het MST staat in de top 5 van duurste ziekenhuizen qua parkeerkosten. Het dagtarief is hier vanaf 1 januari 13,50 euro (ruim 7 euro minder dan nu).