Volledig scherm
PREMIUM
Wilfred Brons in 2016. De survivalatleet kreeg vorige week bij de Survival Run Beltrum een haak van een blinker van een sportvisser in zijn been. © Archieffoto Jan Houwers

Survival-atleet Wilfred Brons uit Eibergen: ‘Ik heb geluk gehad’

EIBERGEN - De ‘hengelaar’ die verantwoordelijk is voor de blinker die in een touw van de apenhang van de Survival Run Beltrum terechtkwam en daar zondag 5 januari ellende veroorzaakte voor survival-atleet Wilfred Brons, heeft zich gemeld. 

Hij loopt alweer hard, en is zondag tijdens de jeugdsurvivaltraining zelfs al weer over de apenhang geweest. „Het kriebelt nog wat. Maar het is ook wel weer gewoon lekker om te trainen”, geeft Wilfred Brons aan. De Eibergse survival-atleet is nog onder de indruk van de pech die hem vorige week zondag in Beltrum trof, inclusief de nasleep met media-aandacht. „Waarschijnlijk is het gewoon het bizarre van het geval”, denkt de ‘beetgenomen’ sporter.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.