Volledig scherm
Het tankstation van Kuster Olie op bedrijventerrein De Laarberg, bij Groenlo. © Annina Romita

Tankstation bij Groenlo heeft de beste tankshop van Nederland

GROENLO - Tankstation Kuster Energy uit Groenlo is deze donderdag de winnaar geworden van de Tankstation Challenge 2019: de vakprijs voor beste tankshop. Het deze zomer geopende bedrijf langs de N18 kreeg de prijs tijdens de netwerkborrel van de Tankstation Vakbeurs in Houten. Ook de tweede plek komt uit deze regio, die ging namelijk naar Bie Olthof uit Nijverdal.

De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt kende een deelnemersveld van maar liefst 80 tankstations. Na drie mystery visits én een oordeel van de vakjury kwam het bedrijf uit Groenlo als beste uit de bus rollen. “Een zeer fraai, modern en eigentijds station met een groot assortiment en mooie bakkerij”, is het oordeel. “Een unieke locatie. De medewerkers zijn gastvrij en het station is klaar voor de toekomst.”

Bij de prijs speelden vijf onderdelen een rol: de kwaliteit van de koffie, de lunch, de gastvrijheid van de bediening, de hygiene én de sfeer/ambiance van de locatie. Na een bezoek van de mystery guests zijn de vijf hoogst geklasseerde tankstations bezocht door de vakjury, waarin ‘Groenlo’ als best werd beoordeeld. 

Trots 

Kuster Energy laat via Facebook weten ‘apetrots’ op de prijs. “Een hyper modern tankstation bouwen in Groenlo is top, een nieuw shop concept bedenken en uitrollen is super. Maar collega’s hebben die iedere dag met dezelfde passie, interesse en klantvriendelijkheid voor de gasten klaar staan is simpelweg geweldig!”, is de uitgelaten reactie na winst. “Collega's, bedankt voor jullie enorme inzet.”

Hub

Wie de afslag Groenlo Laarberg-Vreden neemt op de N18 vanaf Eibergen, kan het hypermoderne tankstation van Kuster Olie niet ontgaan. Het tankstation dient als duurzaam voorbeeld voor Kuster Olie, dat rond 25 tankstations in Oost-Nederland en Duitsland heeft. Directeur Jan Pieter De Wilde noemt het station eerder een ‘energiehub’, oftewel energieknooppunt, dan een tankstation.