Volledig scherm
De prijswinnaars Arno Lutke Willink, Luuk Harkink , Ramon Oonk, Tess Harkink, Wieteke Terwel en Wout Lerink. © KOC Borculo e.o.

Tess Harkink (7) wint met kalf Marlena in Borculo

BORCULO - Tess Harkink (7) uit Haarlo is de winnaar van de kalveropfokwedstrijd in Borculo. Met haar kalf Marlena haalde ze de meeste punten van alle deelnemers.

Kalf verzorgen
Voor de wedstrijd kregen de deelnemers de opdracht een kalf twee maanden lang intensief te verzorgen. In die periode kwam twee keer onverwachts de jury langs om de kinderen te beoordelen.

Eindkeuring
Zaterdag was de eindkeuring en stonden de deelnemers op een afgesproken tijdstip klaar met hun netjes getoiletteerde kalf. Ook moesten ze met het kalf aan de hand een parcours afleggen.

Junioren
Bij de junioren won Tess Harkink uit Haarlo met haar kalf Marlena voor Wout Lerink uit Haarlo met kalf Diene en Wieteke Terwel uit Borculo met kalf Lieve.

Gevorderden
Bij de gevorderden was de eerste prijs voor Luuk Harkink uit Haarlo met zijn kalf Rosa. Tweede werd Arno Lutke Willink uit Geesteren met kalf Gerdine 226, derde Ramon Oonk uit Noordijk met kalf Sonnie 34.

De wisselbeker voor de deelnemer met het hoogste aantal punten van zowel de nieuwelingen als de gevorderden ging naar Tess Harkink. Luuk Harkink won de prijs voor het beste toilet tijdens de eindkeuring. Muriëlle Oonk uit Noordijk met haar kalf Brause kreeg de prijs voor de beste omgang.

Richelle Lutke Willink en Wieteke Terwel wonnen de originaliteitsprijs. Zij hadden een een mooi fotoboek gemaakt en droegen t-shirts met een foto van hun kalf erop.