Volledig scherm
Foto: Screenshot YouTube

The Chainsmokers pikt cover van duo uit Achterhoek op

HARREVELD/ZIEUWENT - Een cover van het muzikale duo Suzan & Freek uit Harreveld en Zieuwent is honderdduizenden keren afgespeeld op internet. Het tweetal maakte een akoestische versie van het nummer Don't Let Me Down van The Chainsmokers. Die zette de cover op haar eigen Facebookpagina.

Dat bleef niet onopgemerkt. De versie van de Achterhoekers was dinsdagavond al circa 600.000 keer beluisterd en meer dan 47.000 keer 'geliket'. Ook is het nummer ruim 8.500 keer gedeeld via Facebook. Giel Beelen draaide de cover dinsdagochtend op 3FM in zijn ochtendshow.

'Check Facebook!'
„Het is echt bizar! We werden vanochtend wakker en hadden opeens tientallen berichten: 'Check Facebook!'", vertelt Freek. Van over de hele wereld ontvangt het duo complimenten voor hun versie van de monsterhit. Ook The Chainsmokers is onder de indruk van de versie, getuige de tekst die het bij de cover plaatste: 'Wow, this made us tear up'. Oftewel: 'We zijn tot tranen toe geroerd'.

Ontmoeting
Vrijdagavond speelt The Chainsmokers in Amsterdam op het dance-evenement ADE. Het Achterhoekse duo, inmiddels wonend in Amsterdam, gaat de band dan waarschijnlijk ontmoeten. Freek: „Ik kan er nog niet te veel over vertellen, maar we gaan elkaar in ieder geval even zien voor een high five."

Boost
​Het is niet de eerste keer dat een cover van Suzan & Freek flink wat views scoort op internet. Zo ging hun versie van het nummer Cheerleader ook door het dak. Het duo heeft inmiddels bijna 21.000 likes op hun Facebookpagina. Elke week verschijnt er een cover van 60 seconden. „Mensen komen naar onze pagina voor De Minuut waarin we in een minuut een cover spelen. Dit soort dingen zorgt voor een enorme boost qua aandacht", besluit Freek.

Listen on Spotify: http://smarturl.it/dontletmedownSP Listen on iTunes: http://smarturl.it/dontletmedownIT Don't Let Me Down (The Chainsmokers cover) by Suzan & Freek. Follow Suzan & Freek on: http://facebook.com/suzanenfreek http://instagram.com/suzanenfreek http://twitter.com/suzanenfreek http://www.suzanenfreek.nl