Volledig scherm
Het gemeentehuis van de gemeente Bronckhorst werd bezet door zorgmedewerkers van TSN. © FNV

Thuishulpen TSN in Bronckhorst behouden baan

HENGELO - De gemeente Bronckhorst heeft via haar website bekendgemaakt dat de thuishulpen die nu nog bij TSN werken worden ondergebracht bij zorgaanbieders Markenheem en Zorgkompas. Zo kunnen cliënten hun vertrouwde hulp in de huishouding behouden, aldus de gemeente. In totaal gaat het om 63 medewerkers die zo'n 300 cliënten bedienen.

De deal geldt tot eind 2017. Daarnaast hebben zowel Markenheem als Zorgkompas toegezegd de thuishulpen van TSN in geval van faillissement in dienst nemen met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden.

Actie
Thuishulpen van TSN voeren sinds vrijdag al actie in Hengelo. Daarbij is onder meer het gemeentehuis enige tijd bezet geweest. Deze bezetting werd zondagavond op last van de burgemeester beïndigd toen er foto's op Twitter verschenen. Daarop was te zien dat mensen op de tafels stonden te dansen. Daarmee gingen de actievoerders de grenzen van de gastvrijheid over, liet de burgemeester zondagavond weten.

Blij
De gemeente schrijft op haar website dat wethouder Peppelman blij is met het resultaat. 'De voortzetting van hulp in het huishouden aan onze inwoners die dat nodig hebben, is hiermee gewaarborgd. De koppels blijven in stand. En de werkgelegenheid van de thuishulpen is gegarandeerd.'

De cliënten ontvangen deze week een brief van de gemeente met meer uitleg over de ontstane situatie.