Broers Tijs en Jesse (links) zijn genomineerd voor de Nationale vfonds Kinderprijs. Zij gaan met hun boot het water op om zwerfafval op te ruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
Broers Tijs en Jesse (links) zijn genomineerd voor de Nationale vfonds Kinderprijs. Zij gaan met hun boot het water op om zwerfafval op te ruimen. © Reinier van Willigen

Tijs en Jesse uit Borculo gaan voor schone gracht - en misschien wel voor de Nationale Kinderprijs

BORCULO - Tijs en Jesse Buddingh beleven woensdag opnieuw een dagje Utrecht. Bij de bekendmaking van de juryuitslag van de Nationale vfonds Kinderprijs zijn zij samen één van de tien kanshebbers. „Als we ’m winnen, kopen we een elektrisch motortje voor onze boot.”

 1. Rechter oordeelt: Ontwikkelaar Lochems bouwproject heeft genoeg gedaan tegen Japanse duizendknoop
  PREMIUM

  Rechter oordeelt: Ontwikke­laar Lochems bouwpro­ject heeft genoeg gedaan tegen Japanse duizend­knoop

  BORNE - De voorzieningenrechter vindt dat ontwikkelaar Ramdhani Vastgoed uit Borne genoeg heeft gedaan om het bouwperceel van Ben Knapen en Herma Kuipers in het nieuwbouwproject Berkeloevers vrij te maken van de Japanse duizendknoop. Het Lochemse stel had een kort geding aangespannen omdat ze zich grote zorgen maken over de grond waarop hun toekomstige huis wordt gebouwd, maar de rechter gaat niet mee in hun eis om het volledige perceel te saneren.
 2. Ruim 2900 handtekeningen tegen schrappen bus tussen Borculo en Deventer: ‘Echt onbegrijpelijk dit’
  PREMIUM

  Ruim 2900 handteke­nin­gen tegen schrappen bus tussen Borculo en Deventer: ‘Echt onbegrijpe­lijk dit’

  Een petitie tegen het schrappen van de bus tussen Borculo en Deventer loopt als een trein. Ruim 2900 mensen willen niet dat buslijn 56 verdwijnt. In dorpen waar de bus doorheen rijdt, zijn inwoners compleet verrast en verbolgen, de eerste gemeenteraadsleden roeren zich en reizigster Amber Veldhuis (20) is de petitie begonnen. ,,Als de bus nou altijd leeg was geweest, had ik wel begrepen. Maar hij wordt gewoon te veel gebruikt om opgeheven te worden.’’
 3. Deftig doolhof Ruurlo vindt uitgang na dwaaltocht in coronatijd: ‘We hadden bijna de sleutels ingeleverd’
  PREMIUM

  Deftig doolhof Ruurlo vindt uitgang na dwaaltocht in coronatijd: ‘We hadden bijna de sleutels ingeleverd’

  RUURLO - De paden zijn er weer net zo breed als in 1890, toen de adellijke dame haar dwaaltuin liet aanleggen. Het doolhof in Ruurlo telt in totaal 1198 meter aan paden met een breedte van 2 meter. Daar wandelden dit jaar erg veel bezoekers overheen, bijna de dubbele score van een normaal jaar. Dat mag een klein wonder heten: het deftige doolhof met een rijke historie sloot bijna voorgoed zijn deuren.