Lisa en Ilse (op de schommel) spelen buiten bij ’t Stieltjen. In het kulturhus in Haarlo liggen bijna alle activiteiten stil. Er is alleen nog kinderopvang voor ouders in cruciale beroepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa en Ilse (op de schommel) spelen buiten bij ’t Stieltjen. In het kulturhus in Haarlo liggen bijna alle activiteiten stil. Er is alleen nog kinderopvang voor ouders in cruciale beroepen. © FRANS NIKKELS

Toch financiële steun voor dorpshuizen en kulturhusen in Gelderland

EIBERGEN/NEEDE/HAARLO/BELTRUM - Goed nieuws voor de dorpshuizen en kulturhusen in Gelderland. Omdat de meeste buiten de coronaregelingen voor financiële steun vallen, komt de provincie nu met een versoepelde subsidieregeling en meer geld. Gemeenten bepalen wie hoeveel geld krijgt.

Freek ten Berge, voorzitter van de Huve in Eibergen, reageert verheugd: „Mijn eerste reactie is: geweldig! Echt fijn dat begrepen wordt dat we hulp nodig hebben. Maar het blijft natuurlijk een onzekere situatie. We krijgen al veel vragen van onze gebruikers. Bijvoorbeeld of ze de huur moeten doorbetalen. De regering zegt, wel doen, maar wij staan meer op het standpunt, laten we het samen oplossen. Want misschien is er straks nog wel meer behoefte aan een dorpshuis dan voorheen.”