Volledig scherm
© Thinkstock

Tropenrooster: Winterswijkse basisscholieren vanmiddag vrij

WINTERSWIJK - Leerlingen van basisschool St. Jozef in Winterswijk hebben vanmiddag vanaf 12.00 uur vrij. De school heeft deze donderdag vanwege de verwachte hitte een tropenrooster ingesteld, zo staat op Facebook.

De kinderen hebben zo een extra lang weekend, want morgen waren ze sowieso al vrij vanwege het aanstaande Volksfeest in het Achterhoekse dorp.

Niet uniek
De basisschool aan de Schoolstraat is niet uniek met het instellen van een tropenrooster. Zo hebben twee middelbare scholen in Ede en Veenendaal de lessen verkort met tien minuten. De leerlingen zijn daardoor uiterlijk om 14.30 uur uit.

Vitesse
En ook Vitesse-trainer Henk Fraser heeft het programma voor zijn spelers aangepast vanwege de hitte: hij liet hen vanmorgen al om 09.30 uur bijeen komen voor de training op Papendal, een uur eerder dan gebruikelijk. Vitesse speelt morgenavond (20.00 uur) een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Is uw kind ook vrij van school in verband met de hitte? Of werkt u op een school of bedrijf dat een tropenrooster heeft ingesteld? Stuur dan een e-mail naar online@gelderlander.nl