Volledig scherm
PREMIUM
Het bestuur van tennisvereniging Mallumse Molen, Hilde Weerman, Paul Jonker en Jeroen Bennink zoekt naar allerlei oplossingen om de vereniging ‘gezond’ te houden. © Lars Smook

TV Mallumse Molen zoekt de weg naar de toekomst

EIBERGEN - Tennisvereniging TV Mallumse Molen zal banen moeten afstoten om het hoofd boven water te houden. Ook moet de club meer jonge leden zien binnen te halen en ze vervolgens behouden.

Wie deze zondagmorgen het tennispark in Eibergen oploopt krijgt niet meteen de indruk dat het hier om een vereniging gaat die de door de jaren heen van 640 leden in de hoogtijdagen naar 261 op dit moment is gekrompen. Het huidige bestuur onder leiding van voorzitter Paul Jonker is een tijdje geleden begonnen met een inventarisatie van punten die om maatregelen vragen. ,,Dat zijn in de eerste plaats de banen”, geeft Jonker aan. ,,We hebben er zeven en dat zijn er een paar te veel voor nog geen driehonderd leden. Verder loopt de aanwas van jeugd achter en  zijn meer dertigers en veertigers ook zeer welkom. Daarnaast zoeken we hier op de Bijenkamp naar samenwerking met andere sportverenigingen. Daar zullen we naartoe moeten, willen we hier nog jarenlang met plezier op de Bijenkamp kunnen tennissen. We pleiten voor een koepel, om als sportverenigingen echt wat voor elkaar te kunnen betekenen. Dat komt elke vereniging ten goede. Niet alleen TV Mallumse Molen.”