Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Twee dealers uit Lichtenvoorde opgepakt in grootschalig drugsonderzoek

LICHTENVOORDE - Met de aanhouding van twee relatief jonge dealers in Lichtenvoorde is de drugsscene in Oost Gelre een zware klap toegebracht. De twee, 18 en 22 jaar oud, worden ervan verdacht tientallen gebruikers van drugs te hebben voorzien. Ze zijn dinsdagmorgen met groot machtsvertoon van hun bed gelicht door de politie.

De mannen uit Lichtenvoorde zijn gearresteerd na een uitvoerig rechercheonderzoek naar drugshandel en -gebruik in Oost Gelre, aldus wijkagent Stephan van Beckhoven. De twee worden ervan verdacht dat zij over een langere periode soft- en harddrugs hebben verkocht aan een groot aantal gebruikers.

Het ging om mensen uit plaatsen in Oost Gelre, maar ook gebruikers uit omliggende gemeenten zouden drugs kopen bij de dealers uit Lichtenvoorde. ,,Ik ben geschrokken van het aantal gebruikers en de jonge leeftijd van sommigen”, zegt Van Beckhoven. 

Bij de invallen is bij één van de twee verdachten een kleine hoeveelheid drugs gevonden, aldus Van Beckhoven. De drugs zijn in beslag genomen. Het tweetal zit vast voor onderzoek en verhoor.

Gebruikers

Quote

Ik ben geschrok­ken van het aantal gebruikers en de jonge leeftijd van sommigen

Stephan van Beckhoven, Wijkagent

Onderdeel van het onderzoek is ook dat gebruikers zijn opgespoord door de politie. Zij worden ondervraagd over hoelang zij al drugs kopen van de twee en hoeveel. ,,Dit om een beeld te krijgen hoe lang de verdachten al dealen en wat zij daarmee hebben verdiend”, aldus Van Beckhoven. Volgens hem is inmiddels al met een tiental gebruikers gesproken, hij verwacht dat er de komende tijd nog meer gesprekken volgen. ,,We zoeken mensen thuis op, maar als ze zichzelf willen melden mag dat natuurlijk ook.”

Het rechercheonderzoek naar de omvang van het dealen gaat ondertussen volop verder.