Volledig scherm
Twee slachtoffers bij frontale botsing tussen auto en motor. © GinoPress B.V.

Twee gewonden bij frontale aanrijding auto en motor in Vorden

VORDEN - Bij een frontale aanrijding tussen een auto en een motor op de kruising van de Ruurloseweg en de Enkweg in Vorden zijn zaterdagmiddag twee personen gewond geraakt. 

Door een onbekende oorzaak is een auto en een motorfiets met elkaar in botsing gekomen. Er zijn twee slachtoffers, zij zaten beiden op de motor. Een van hen heeft vermoedelijk een bovenbeen gebroken. Een passerende mountainbiker verleende eerste hulp tot de hulpdiensten arriveerden.

Het is niet duidelijk hoe de auto en de motor op elkaar zijn gebotst. De eerder opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet meer te komen.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.