Volledig scherm
Deelnemers vorig jaar bij de kanorally. © Vrienden 3e Berkelcompagnie

Tweedaagse kanorally op de Berkel

REKKEN / BORCULO - Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie tekent voor een tweedaagse kanorally van Ellewick/Rekken naar Zutphen op 24 en 25 augustus. De Berkel Kanorally is onderdeel van het Berkelfestival.

Of de start bij Ellewick in Duitsland of op de grens bij Oldenkotte/Rekken is, wordt aan de hand van het waterpeil de komende dagen bepaald. De finish is in Zutphen, met tussendoor een overnachting in de Zompenloze van de Berkelzomp in Borculo.

Niveau

Het is een tocht voor kanovaarders met wat ervaring: de af te leggen afstanden zijn 25 en 30 km en bij de stuwen moet er in- en uitgestapt worden. De tocht wordt op touw gezet in samenwerking met de kanoverenigingen KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax. Ook Fiets en Kanoverhuur ten Brinke uit Rekken werkt hier aan mee. 

Meer informatie en inschrijven op berkelcompagnie.com/berkelkanorally.

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.