Klompenmaker tijdens gastcollege op school. Ook tijdens de ambachtendag bij het Achterhoeks Openluchtmuseum bij Erve Kots is dit één van de disciplines waarbij bezoekers 'makers' op de vingers kunnen kijken.
Volledig scherm
Klompenmaker tijdens gastcollege op school. Ook tijdens de ambachtendag bij het Achterhoeks Openluchtmuseum bij Erve Kots is dit één van de disciplines waarbij bezoekers 'makers' op de vingers kunnen kijken. © Juan Vrijdag / DCI Media

Tweede ambachtendag dinsdag bij Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde

LIEVELDE - Bij het Achterhoeks Openluchtmuseum staat dinsdag opnieuw een ambachtendag op het programma. Van het paardenkracht malen van kool- of lijnzaad om er olie van te maken, tot klompenmaken, wol vilten en allerlei schildertechnieken: als bezoeker kijk je er snel je ogen uit.

 1. Dit kunstwerk in Vorden is géén speeltoestel, maar wordt toch beklommen: ‘Ik snap het niet’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Dit kunstwerk in Vorden is géén speeltoe­stel, maar wordt toch beklommen: ‘Ik snap het niet’

  VORDEN - Het kunstwerk Bilders Folly langs de Baakse Beek in Vorden is een veelzijdig kunstwerk. Liefhebbers kunnen er naar kijken, op zitten en zelfs op klimmen. Maar er staan sinds kort bordjes bij het werk die aangeven dat betreding op eigen risico is. Volgens kunstliefhebber Norma de Goederen wordt daarmee de suggestie gewekt dat Bilders Folly verboden terrein is. ,,Wat er hier gevaarlijk is, dat weet ik echt niet.”
 2. Harald en Sandra zien Ruurlose horecadroom na anderhalf jaar al uiteenspatten: ‘Dit doet pijn, ik zat te janken’
  PREMIUM

  Harald en Sandra zien Ruurlose horeca­droom na anderhalf jaar al uiteenspat­ten: ‘Dit doet pijn, ik zat te janken’

  RUURLO - De droom van Harald en Sandra Brouwer duurde kort. Ze gingen in januari 2021 hotel-restaurant De Tuinkamer in Ruurlo runnen. Ze kochten de horecazaak van Jos en Ria Weel. We zijn ruim anderhalf jaar verder en De Tuinkamer is alweer verkocht. De Brouwers sluiten op 31 augustus met pijn in het hart de deuren van het hotel-restaurant. Waar ging het mis?