Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Tweede besmetting in Berkelland: 26 corona-besmettingen in Achterhoek

BORCULO - Berkelland telt sinds maandag een tweede officiële corona-besmetting. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het gaat twee positief geteste Berkellanders. Het werkelijke aantal kan veel hoger liggen, omdat niet iedereen wordt getest.

Zowel in de gemeente Doetinchem als in Bronckhorst zijn er zes mensen besmet met het coronavirus. Dat kan geconcludeerd worden op basis van cijfers van het RIVM. De ‘minst getroffen’ gemeente in de Achterhoek is Aalten met één besmetting. 

In een dag tijd vallen er in de regio drie nieuwe besmettingen te noteren. In Berkelland, Doetinchem en Montferland (de derde) is in die periode bij één persoon officieel het virus vastgesteld. Oude IJsselstreek staat net als gisteren op vier besmettingen. 

Een vergelijking met andere gemeenten die enigszins in de buurt zitten: In Zevenaar zijn er negen besmettingen en in Doesburg vier. Nijmegen is in Gelderland de stad met de meest vastgestelde corona-patiënten: de teller staat hier op 79.

  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”