Directeur Danny Vette van de PI Achterhoek in Zutphen. Achter hem zijn werklieden bezig met het vervangen van de sluisdeur die de 'bevrijders' hebben bewerkt met een slijptol.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Danny Vette van de PI Achterhoek in Zutphen. Achter hem zijn werklieden bezig met het vervangen van de sluisdeur die de 'bevrijders' hebben bewerkt met een slijptol. © Arjan Gotink

Uitbraakpoging Omar L. is les voor gevangenis Zutphen

Alles en iedereen binnen de Zutphense gevangenis was verrast door de manier waarop vier Fransen probeerden de tot levenslang veroordeelde Omar L. te bevrijden. ,,Onze focus lag altijd op het binnenhouden van mensen, niet op het buiten houden’’, zegt directeur Danny Vette. 

Aan de half doorgezaagde spijlen in de sluisdeur kon de oplettende bezoeker tot deze week nog zien hoe de vier Franse ‘bevrijders’ van Omar L. op zondag 19 januari probeerden het complex binnen te dringen. Omdat het viertal niet door dit hekwerk heen kwam, gingen ze over tot plan B. ,,Het materiaal was steviger dan ze dachten’’, zegt directeur Danny Vette van de PI Achterhoek in Zutphen.