Volledig scherm
Het illegaal aangelegde straatje aan de achterzijde van de vmbo-afdeling van Schaersvoorde in Aalten. Foto Michel Beskers

Uitrit aangelegd door leerlingen

AALTEN – De uitrit aan de achterzijde van de vmbo-afdeling van Schaersvoorde aan de Piet Heinstraat in Aalten wordt niet permanent. Dat verzekert sectordirecteur José Krooshof. Bewoners van de Piet Heinstraat hadden onlangs bij de gemeente om opheldering gevraagd omdat de uitrit, bedoeld als tijdelijke toegang voor bouwwerkzaamheden, helemaal blijkt te zijn beklinkerd.

Gezien deze investe­ring leek het hen meer een permanente ontsluiting dan een noodinrit. Dat zou in strijd zijn met afspraken die bij de bouw van de school waren gemaakt. Maar volgens José Krooshof is het toch een bouwinrit. De bestrating is echter door leerlingen zelf gelegd als leeropdracht. Er wordt een modderboel mee voorkomen, dus zijn het twee vliegen in een klap. Achter de school wordt dit jaar bij het bestaande praktijklokaal een zogenaamde overkapte stelplaats aangelegd voor metselleerlingen. Ze le­ren daar in praktijk het werken op een bouwplaats. Maar wat er overeind wordt gebouwd wordt later weer afgebroken. Krooshof: „Het kan zijn dat de uitrit nog heel af en toe wordt benut voor aanvoer van nieuw bouwmateriaal, maar het oude hekwerk gaat er gewoon weer voor. Of de klinkers blijven liggen moet nog worden beslist.”