Volledig scherm
PREMIUM
UT-hoogleraar Guus Rijnders woont in de achtertuin van de Zwarte Cross én treedt er op. Als hoogleraar én als gitarist met zijn band. © Robin Hilberink

UT-hoogleraar heeft bijzondere liefde: de Zwarte Cross

VRAGENDER - Hoogleraar Guus Rijnders (55) van de Universiteit Twente is een duizendpoot met een bijzondere liefde: de Zwarte Cross. Hij is spreker, artiest én achterbuurman van het festival. Daar komt volgend jaar nog iets bij. "Ik wil een eigen crosscamping."

Vanuit zijn gigantische tuin in Vragender kun je ze nét niet zien: de grote feesttenten van de Zwarte Cross. Maar binnen drie minuten fietsen - gitaar in één hand - staat hoogleraar Guus Rijnders (55) op het terrein van zijn geliefde festival.

  1. Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’
    PREMIUM

    Miranda stuurt jou Amber Alerts. ‘Je weet het pas echt wanneer je ze terugvindt: dood of levend’

    Miranda Baas (47) is specialist vermissingen bij de politie Oost-Nederland. Dagelijks zijn er zo’n twintig vermissingen in Oost-Nederland, jaarlijks 7600. Een gesprek met de vrouw die zich afgelopen vrijdag nog genoodzaakt voelde groot alarm te slaan en een Amber Alert het land in te sturen. De vermiste moeder en haar peuter uit Ede werden na een paar uur in goede gezondheid teruggevonden.