Gaat de Zwarte Cross dit jaar door?
Volledig scherm
PREMIUM
Gaat de Zwarte Cross dit jaar door? © Jan Ruland van den Brink

Uur U voor Zwarte Cross en Vierdaagse; vergunningsaanvraag niet in behandeling

NIJMEGEN/ LICHTENVOORDE  - De vergunningaanvraag voor de Zwarte Cross is voorlopig opgeschort en de burgemeester die gaat over de Vierdaagse heeft het kabinet geadviseerd tot 1 september geen evenementen toe te staan. Maar of die twee mega-evenementen worden afgelast, is pas na dinsdagavond zeker.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Ben uit Lochem wist na één geoefende blik omlaag genoeg: bingo, een stuk oude stadsmuur uit de 13e eeuw
  PREMIUM

  Ben uit Lochem wist na één geoefende blik omlaag genoeg: bingo, een stuk oude stadsmuur uit de 13e eeuw

  LOCHEM - Toen Ben de Graaf vorige week woensdag langs graafwerkzaamheden aan de Lochemse Julianaweg fietste, wist hij na één geoefende blik omlaag genoeg: bingo, een stuk van de oude stadsmuur uit de 13e eeuw. De 80-jarige amateurarcheoloog legde de vindplek nabij de Lidl vast, zowel in tekst als foto’s. Gelukkig maar, want het gat werd vanwege veiligheidsredenen snel weer gedicht. „Maar ik heb mijn rapport en de foto’s en dat geeft genoeg voldoening.”