Volledig scherm
Vaak bu-j te bang! is de slogan van de Zwarte Cross in 2017. © PR

'Vaak bu'j te bang!' slogan Zwarte Cross 2017 (video)

LICHTENVOORDE - Vaak bu'j te bang! is de slogan voor de Zwarte Cross in 2017. Dat heeft de organisatie van het Achterhoekse motorcross- en muziekspektakel woensdag bekendgemaakt.

Vaak bu'j te bang! is een Achterhoekse uitdrukking en wordt regelmatig gebezigd om elkaar uit te dagen. 'Vrij vertaald betekent onze slogan zoveel als: ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!’, zo omschrijft de Zwarte Cross het zelf.

Volgens de festivalorganisatie is angst de laatste tijd vaak de norm. 'Weet je wat? Fuck die angst!', aldus de Zwarte Cross.

Lijfspreuk
„We hopen dat mensen deze slogan als lijfspreuk adopteren”, zegt Ilja Vaags van de organiserende Feestfabriek. „Het past bij onze waarden en de combinaties die wij maken, tussen motorcross en poëzie of muziek en stunts.”

De Zwarte Cross 2017 is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

Ilja Vaags van de Feestfabriek over de slogan.

Je ontdoen van schroom, nog meer lef tonen en je laten onderdompelen in de wereld van de Zwarte Cross. Dat is wat de organisatie van haar bezoekers vraagt in 2017. Om dat te bewerkstelligen maakte De Feestfabriek woensdag de slogan van de aankomende editie bekend: Vaak b-uj te bang! www.REGIO8.nl