Volledig scherm
In de Vlaamsche Pot. © Karel & Linda

Vanavond tv-opnames Vlaamsche Pot in Winterswijk met Arijan van Bavel

WINTERSWIJK – Flink klappen en lachen wordt vanavond op prijs gesteld bij de voorstelling In de Vlaamsche Pot in Theater De Storm in Winterswijk. Want met viercamera’s wordt een tv-registratie gemaakt van de klucht waarin Arijan van Bavel, de ex van burgemeester Joris Bengevoord de hoofdrol speelt. 

“We willen zo de tijden van het Theater van de Lach op tv doen herleven, dus het enthousiasme van het publiek is daarbij heel belangrijk”, zegt Van Bavel.

Voor de opnames heeft het theatergezelschap Theater van de Klucht streekomroep ZSOM uit Groenlo ingehuurd. “Een heel professionele club, die echt kwaliteitsproducties maakt. We hebben meerdere registraties van ze gezien en hebben ze daarom gecontracteerd”, meldt Van Bavel. 

Online-zenders

Het programma wordt voor komend tv-seizoen aangeboden aan meerdere omroepen, waaronder Nostalgienet, regionale omroepen en online-zenders. “Dat laatste neemt een enorme vlucht. Heel veel mensen kijken online naar kluchten met bijvoorbeeld John Lanting en Piet Bambergen, maar ook nieuwe producties, zoals ons vorige programma Boeing Boeing.”

Van Bavel zegt dat voor de registratie voor De Storm is gekozen “omdat ze bij eerdere opnames zo gastvrij waren, actief meewerkten aan de voorbereiding “en omdat we in Winterswijk altijd in een warm bad komen”. Joris Bengevoord, de ex-partner van Van Bavel heeft vanavond andere verplichtingen en zal er dus niet bij zijn.

Dvd

Als dank voor hun enthousiasme krijgen de bezoekers bij de volgende voorstelling van het gezelschap – komend seizoen Medisch Centrum West, ook bij De Storm – een dvd van de voorstelling van vanavond.

  1. Vernieling escaleert tot schietpartij: agent én twee anderen gewond in Winterswijk
    Update/ Video

    Vernieling escaleert tot schietpar­tij: agent én twee anderen gewond in Winters­wijk

    WINTERSWIJK - Wat begon met een melding over een vernieling liep vannacht volledig uit de hand. Na het slopen van een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk vertrokken drie verdachten in eerste instantie, maar het drietal keerde terug met één of meerdere wapens. ,,Op dat moment is er geschoten waarbij een politiecollega gewond is geraakt,’’ meldt de politie. De politie heeft in totaal vijf mensen gearresteerd.