Volledig scherm
Ed. Achterhoek, Hofstraat in Borculo: straatversiering Septemberfeesten vernield. © Peter Zandee

Vandalen slopen complete feestversiering in Borculo

BORCULO - Bewoners van de Hofstraat, Lange Wal en tussenliggende straten zijn in shock. De straatversiering waaraan maanden gewerkt is, is afgelopen weekend 'finaal' gesloopt door vandalen.

"In de aanloop naar het Borculose Septemberfeest zijn wij als buurt maanden van tevoren druk met klusvoorbereidingen, vele avonden van gezelligheid en samen iets moois maken, daar gaan we als buurt voor! We hebben hart en ziel in de versiering gestoken", schetst Marieke Reinderink. De buurtbewoners wisten zondagmorgen ook niet wat ze zagen, toen de Hofstraat één grote ravage was: op één na waren alle 'Rubik's cubes'  met geweld van de houten constructies getrokken of geduwd. Een kubus was in een tuintje gecatapulteerd, anderen op een kluitje gedumpt. 

Uut 't harte

De buurt zet vraagtekens bij de samenbindende slogan 'Uut 't harte' die de lijfspreuk is van de Septemberfeesten. "Door wat we zondagochtend zagen is ons hart volledig gebroken", aldus de buurtbewoonster. 

"Het is niet alleen volkomen respectloos, zinloos maar ook gevaarlijk. Denk maar aan losliggende stoeptegels, bedrading met 220 volt en afgebroken hout."

'Bedankt!', is nu op een actiebord gekalkt dat bij de restanten van de versiering is gezet. Als signaal aan de vandalen die de vernieling op hun geweten hebben. Voor het bord ligt een piepklein Rubik's kubusje, om in elk geval het gevoel voor het thema overeind te houden.

Volledig scherm
Hofstraat in Borculo: straatversiering Septemberfeesten vernield. © Peter Zandee