Willy van Dinther uit Babberich is blij met bestrijding van de eikenprocessierups dit jaar. ,,Provincie en gemeente zijn elke dag bezig in Babberich."
Volledig scherm
PREMIUM
Willy van Dinther uit Babberich is blij met bestrijding van de eikenprocessierups dit jaar. ,,Provincie en gemeente zijn elke dag bezig in Babberich." © Marc Bolsius

Veel minder jeukrupsen in de Achterhoek: ‘Daling van 30 tot 40 procent’

BELTRUM/ DOETINCHEM - Er lijken dit jaar een stuk minder eikenprocessierupsen actief te zijn dan voorgaande jaren in de Achterhoek. Er zijn minder nesten en de nesten die er wel zijn, zijn kleiner. ,,De overlast lijkt 30 tot 40 procent minder te zijn dan de voorgaande twee jaren, toen de plaagdruk extreem hoog was”, zegt Ivo de Groot van Wolterinck uit Beltrum.

  1. Aantal nieuwe besmettingen in Twente gestegen: 37 positieve coronatests
    kaart

    Aantal nieuwe besmettin­gen in Twente gestegen: 37 positieve corona­tests

    ENSCHEDE - In de regio Twente zijn de afgelopen twee weken 37 mensen positief getest op covid-19. Zo blijkt uit cijfers van het RIVM. In de Achterhoekse gemeentes Aalten en Berkelland zijn in totaal twee mensen positief bevonden, wat het totaal in het verspreidingsgebied van deze krant brengt op 39 nieuwe coronagevallen in de afgelopen twee weken. Dat is hoger dan de cijfers van een week eerder, toen twintig Twentenaren positief werden bevonden.