Optocht bij Pinksterkermis in Noordijk
Volledig scherm
Optocht bij Pinksterkermis in Noordijk © Cees Elzenga/hetoog.nl

Verbod: Pinksterkermis in Noordijk gaat niet door

NOORDIJK - De Pinksterkermis in Noordijk is één van de evenementen in Berkelland die door het strengere coronabeleid wordt getroffen. Het dorpsfeest gaat niet door.

Het jaarlijkse dorpsfeest in Noordijk zou dit jaar zijn 85e verjaardag vieren. Maar door de strengere maatregelen die het kabinet maandagavond bekend maakte, wordt feestvieren in Noordijk tijdens het Pinksterweekeinde onmogelijk.

Het samenscholingsverbod van het kabinet geldt tot 1 juni, tweede pinksterdag. Het Noordijkse feest begint op vrijdag 29 mei en zou verder op zaterdag 30 mei, zondag 31 mei en maandag 1 juni worden gehouden.

De organisatie heeft daarom besloten om het jaarlijkse dorpsfeest te schrappen. „Hoe verdrietig en jammer ook. We zullen alles op alles moeten zetten om de strijd tegen het coronavirus te winnen”, reageert burgemeester Joost van Oostrum, zelf inwoner van Noordijk.

Pinksterkermis in Noordijk gaat niet door
Volledig scherm
Pinksterkermis in Noordijk gaat niet door © Pino
  1. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”