Volledig scherm
De politie bezig onderzoek na de hameraanval aan de Verlengde Morsestraat in Winterswijk. © GinoPress B.V.

Verdachte hamermoord Winterswijk heeft Balkanroots

WINTERSWIJK - De 36-jarige man uit Duitsland die  is gearresteerd voor het met een hamer doodslaan van Deme Lulaj in Winterswijk, heeft wortels in het voormalige Joegoslavië. Dat verklaart de Duitse Bundespolizei desgevraagd, die de verdachte zaterdag aanhield bij de grens met Oostenrijk.

De man zit sindsdien vast in München, in afwachting van zijn overlevering aan Nederland. Daar zal hij de recherche moeten vertellen waarom hij de 58-jarige Lulaj op zondag 29 oktober eerst aanreed en vervolgens meerdere malen met een hamer op het hoofd sloeg. De in Kosovo geboren Winterswijker overleed een dag later aan de verwondingen die hij opliep bij de aanval.

Onduidelijk is nog wanneer de verdachte vervoerd wordt naar Nederland. ,,Het overleveringsverzoek is zaterdag na zijn aanhouding direct gedaan, en nu moeten alle papieren in orde gemaakt worden voor de verdachte naar Nederland gebracht kan worden’’, zegt een woordvoerder van het OM. Zij kan niets zeggen over de termijn die daaraan vastzit. ,,Dat verschilt per zaak.’’

Passagier

De Duitser werd zaterdag gesnapt als passagier in een auto met Italiaans kenteken. De bestuurder daarvan had volgens de Duitse politie niets met de zaak te maken en mocht daarom direct doorrijden.

De auto waarmee de verdachte na de aanval is gevlucht, wordt nog steeds gezocht. Dat was een blauwe Volkswagen Golf met het Duitse kenteken BO MD 7777.